Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Açık Mutfak Modelleri

29 Haziran 2012 Cuma

Açık Mutfak Modelleri

Modern dekorasyonun yeni gözdeleri olan açık mutfak modelleri halk arasında Amerikan mutfak olarak bilinmektedir. Mutfağın belli bir bölümüne bağlı olmayan ve bağımsız bir şekilde kendine ait bir alana sahip olan adından da belli olacağı gibi etrafı açık olan mutfak tasarımlarına verilen isim olan açık mutfaklar, son yıllarda insanların mutfak dekorasyonunda en çok tercih ettiği modeldir. Kimi zaman uzun kahvaltıların yapıldığı, kimi zaman keyifli akşam yemeklerinin yendiği dekoratif ve kullanışlı bölmelerden oluşan açık mutfak modelleri, bulunduğu yerden dolayı insanlara büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Yemek esnasında sürekli mutfağa gidip gelmek zorunda kalmayan insanlar, açık mutfak modelleri sayesinde hem mutfaktan uzak hem de mutfak ile iç içe yemek yeme şansına sahip olabilmektedir.


Genellikle mutfak ile arasında her hangi bir bölme olmayan açık mutfak modellerinde, kimi zaman aileler mutfak ile iç içe olmamak için şık ve dekoratif bölmeler yaptırarak, bu bölmelerin ortasına pencere görünümünde kullanışlı bir alan açarak iç dekorasyonuna farklı bir hava katabilmeyi hedeflemektedir. Oldukça farklı çeşitlere sahip olan açık mutfak modellerinde, insanlar genellikle etrafı açık olan, ahşap bir masa ve şık sandalyelerden oluşan Amerikan mutfak modellerini tercih etmektedir.

Açık Mutfak Modelleri



Açık mutfak modelleri arasında insanların en çok tercih ettiği model, yemek masası ve sandalye ile koltuk takımlarının takım şeklinde olanlarıdır. Açık mutfak modellerinde genellikle ahşap ürünleri tercih edenler, bu ürünlerin daha sağlam olması ve uzun yıllar kullanılabilmesi sayesinde ahşaba yönelmektedir. Şıklığı ön planda tutmak isteyenler ise cam ve metal modelleri tercih ederek açık mutfaklarına bambaşka havalar katmayı hedeflemektedir. Cam modellerin kulp ve ayak bölümlerinin metallerden oluşması açık mutfak modellerine oldukça farklı bir hava katmakta ve bulunduğu ortama kattığı görsellik ile insanlara adeta keyif vermektedir.



Amerikan mutfak modellerinde son zamanlarda canlı renk tonlarının kullanıldığı mobilyalar ön plana çıkmaktadır. Özellikle kırmızı,mavi ve yeşil gibi renk tonlarının oldukça uyum içerisinde kullanıldığı mutfak mobilyaları, açık mutfak modellerinde oldukça sık bir şekilde karşımıza çıkmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder