Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Çocuk Odası Perdeleri

29 Haziran 2012 Cuma

Çocuk Odası Perdeleri

Dekorasyonun her alana yayılmasıyla birlikte bu durumdan etkilenen yerlerden biriside çocuk odalarıdır. Farklı tasarımlar ile çocuklarına son derece şık ve eğlenceli bir oda hazırlamak isteyen aileler için yeni çıkan çocuk odası perdeleri yardımcı olmaktadır. Rengarenk modellerden oluşan bu perde modelleri ile çocuk odaları bambaşka bir havaya bürünmektedir. Canlı renk tonlarından oluşan bu perde modelleri çocuklarında ilgisini çekmektedir. Üzerinde farklı desenlerin olduğu çocuk odası perdelerinde çocukların en çok beğendi model çizgi film karakterlerinin olduğu perdelerdir.

Perde Modelleri



Çocukların vazgeçilmezleri olan oyuncaklar yeni çocuk odası perde modelleri ile duvarlara yansımaktadır. Üzerinde oyuncak resimleri olan perdeler son zamanlarda ailelerin çocuk odası dekorasyonunda ek çok tercih ettiği ürünlerin başında gelmektedir. Çocuk odası dekorasyonunda mobilyalara önem veren aileler dekorasyonu en iyi şekilde tamamlayabilmek için perde seçimini de aynı özenle yapmaktadır. Genellikle çift perde modelini tercih eden aileler, çocuk odalarını renklendirmek için canlı renk tonlarından oluşan ve odanın havasını değiştiren ürünleri tercih ederek çocuklarına şık ve ferah bir çocuk odası dekorasyonu hazırlamayı hedeflemektedir.

Perde Örnekleri


Erkek ve kız çocuklarına göre farklı seçimler yaparak dekorasyonu oluşturmak isteyen aileler, erkek çocukları için beyaz ve mavi tonlarını tercih ederken, kız çocukları için pembe her zaman ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Erkek çocukları için daha sade modelleri tercih eden aileler, kız çocuklarına oda dekorasyonu yaparken mümkün olduğunca gösterişli modelleri kullanmayı düşünmektedir. Ailelerin bu seçimi yaparken dikkat ettiği noktalardan birisi yaş grubudur. Yaş gruplarına göre farklı modelleri olan çocuk odası perdelerinde, aileler küçük yaştaki çocukları için daha sağlam ve eğlenceli modelleri tercih ederken, büyük çocukları için sade ve şık modelleri tercih etmektedir

Perde Dekorasyonu


Aileler çocuk odası dekorasyonunda perde seçimi yaparken odanın mümkün olduğunca fazla ışık almasını düşünmektedir. Bu sebepten dolayı şeffaf perde modellerine yoğunlaşan aileler, çocuk odası perde seçiminde tül modelleri daha çok tercih etmektedir. Yeni çıkan çocuk odası perde modellerinde dikkat çeken ürünlerden biriside içinde birden fazla rengi barındıran perdelerdir. Farklı renk tonlarından oluşan bu perdeler, bulundukları ortama farklı renkler katmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder