Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Perde Seçiminin Püf Noktaları

26 Haziran 2012 Salı

Perde Seçiminin Püf Noktaları

Evinizi dekor ederken mobilyadan sonra önemli olan en büyük detayda perde seçimidir. Perde seçimizin hem dekorasyon tarzınıza hem de pencere yapınıza uygun olmalıdır. Örnek olarak açılır kanatlı tavan ile arasında yeterli pay yoksa katlanır perde kullanmaz. Eğer pencereniz ufak veya çok alçaksa kornişi pencere çerçevesinin üstünden değil bir miktar daha yukardan yaparsanız, pencereniz olduğundan daha yüksek gözükür. Pencereniz tavan kısmına çok yakınsa, orantısızlığı ortadan kaldırmak için, yere kadar uzun perdeleri tercih etmelisiniz. Yere kadar uzanan camlarda ise panel(Japon) veya kumaş perde seçmelisiniz. Duvar rengiyle perde renginde zıtlık olması odanıza her zaman derinlik katacaktır. Son olarak, günümüzde katlamalı modeller çok moda, gerek dekoratif görünümüyle gerekse kullanım rahatlığıyla ofis ve ev dekorasyonunda rahatlıkla seçebilirsiniz.



Eskiden siyah rengi, perde modellerine bu kadar rağbet yoktu. Günümüzde ise artık modern evlerin favori rengi oldu. Ne dersiniz.



Yama parçalardan oluşan şık bir model.



Korniş yerine dal parçasını aksesuar olarak görmek istermisiniz.



İşte modern bir salonda kullanılmış muhteşem bir perde modeli.



Beyaz tül perde ile hareketlendirilmiş, sade bir o kadarda şık bir perde olmuş.



Sizde evinizde, farklı aksesuarlar ile tül perdenizi hareketlendirebilirsiniz.



Gerek dizayn gerekse renk olarak evinizin havasını değiştirecek güzel bir seçim .



Kırmızı ve mor renkleri birbirine zıt renklerdir, tasarımcılar bu iki rengi kullanmaktan sakınsa da perdede bu zıtlık gayet şık durmuş.



Evinizin önünde manzara varsa, tül kullanmadan bu şıklıkta bir güneşlikle dekoratif bir salon perdesi oluşturabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder