Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Yatak Odası Tasarımı

19 Haziran 2012 Salı

Yatak Odası Tasarımı

Yatak odamız güne başladığınız önemli bir mekandır. Peki yatak odası dekorasyonunda nelere dikkat etmeniz gerekiyor biliyor musunuz? Yatak odası seçerken yaşam tarzınıza uyan ve sizin stilinizi yansıtan seçimler yapmalısınız. Renk seçiminde size önerim huzuru yansıtan açık renkler kullanmanız. Örneğin bej çok uygundur. Uyku problemi olanlar koyu renk seçiminde ısrar etmemelidir. Huzur veren ve dinlendirici bir mekan için en uygun renk mor ve tonlarıdır. Gerek renk seçimleri gerekse mobilyalarınız odanızın küçük görünmesine sebep olabilir. Bunun için gardırobunuz aynalı olmalı, böylece odanızın olduğundan daha büyük görünmesini sağlarsınız. Perde seçiminde eğer güneş ışığının odanıza girmesini istemiyorsanız stor perde kullanıp tül ve güneşlikle perde bütünlüğünü tamamlayabilirsiniz. Ayrıca önemli bir ayrıntı da mekanda bütünlüğün ve derinliğin artması için perde ve yatak örtünüzün uyumlu olmasıdır. Son olarak odanın dekorasyonunda koyu renkler tercih ettiyseniz, halı renginiz açık; eğer açık renk tercih ettiyseniz koyu olmalı yani kontrast oluşturmalısınız. Dilerseniz sizin için seçtiğim yatak odalarını birlikte inceleyelim.



Mor rengin hakim olduğu yatak odası renk, ışıklandırma ve aksesuar olarak mükemmel bir tasarım.




Mobilya seçimiyle göz yormayan, dore aksesuarlarla hareket kazandırılmış bu yatak odası oldukça sade ve modern.



Aşkın rengi kırmızı ,yatak odası için önerilmese de bu rengi sevenler odanın bir köşesinde kırmızı rengi kullanabilir.



Yatak odanızda tercih etmeniz gereken en ideal renk mor demiştik. Eğer mor tercihiniz değilse yeşil de odanızda kullanabileceğiniz renklerdendir.
Duvar stickerlarının hem duvarda hem de gardıropta kullanılması da odaya farklılık katmış… ne dersiniz?



Alışılmış yatak odası dekorasyonundan farklı; odada kulanım alanını oluşturmak için mimari güzel değerlendirilmiş.



Yatak odasının görünümü bana gelinin masumiyetini hissettirdi… beyaz, saf ve temiz.



İşte mor rengin hakim olduğu bir diğer yatak odası. Mor ve beyaz odada huzur verici bir ortam yaratmış. Duvar ünitesindeki kutunun hareketli olması da güzel bir ayrıntı olmuş.




Ufak bir ayrıntı olsa da abajur odaya şık bir hava katmış.

0 yorum:

Yorum Gönder