Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Pike Takımı Dantel Ölçüleri

29 Haziran 2012 Cuma

Pike Takımı Dantel Ölçüleri

Yatak odasında farklı bir hava yaratmak isteyenlerin tercih ettiği ev tekstili ürünleri arasında ilk sırada gelen pike takımı, istenilen ölçü ve modellerde hazırlanabilmesi sayesine insanların istedikleri dekorasyon modeline sahip olabilmelerini sağlamaktadır. Pike takımlarını danteller ile süsleyerek kendi zevklerine göre dekorasyon yapmak isteyen bayanlar için pike takımı dantel ölçülerini okurlarımıza sunmak istiyoruz. Bu ölçüler sayesinde istedikleri pike takıma sahip olabilenler yatak odalarında da bambaşka bir ortam oluşturabileceklerdir.




Pike takımı oluştururken öncelikle yastıklardan başlamalısınız. Yastıklarını genellikle dikdörtgen kesimlerden oluşmasını tercih edenler, isterlerse kare ya da oval şeklinde şık yastık modellerine de sahip olabilirler. Yastık yapımında boyutları ne olursa olsun tüm kenarlarının dantellerden oluşması pike takımında şıklık sağlar. Yastığın tüm kenarlarını dantel ile şık bir şekilde dekore edebilirsiniz. Pike takımı oluştururken dantel ölçülerine dikkat edilmesinde büyük yarar vardır. Dantellerin fazla kullanıldığı takdirde hem takıma boğucu bir hava yükler hem de pike takımının kullanışlılığını azaltır. O yüzden mümkün olduğunca dantel ölçülerini abartmadan kullanmak gerekir.



Yatak odalarının vazgeçilmesi haline gelen pike takımlarında dantellerin en çok kullanıldığı yerlerin başında gelen çarşaflar pike takımının tüm görselliği üzerinde taşımaktadır. Pike takımı sahibi olmak isteyenlerin kendi isteklerine göre danteller ekleyerek dekore ettiği bu takımlarda yapılan en büyük yanlışlı büyük dantel modellerinin kullanılmasıdır. Pike takımı dantel ölçülerinde çarşaflarda mümkün olduğunca ufak modeller kullanılmalıdır. Yastık ile uyumlu olan bu modelleri pike takıma uyarlarken görselliğe özen göstermek adına mümkün olduğunca ufak tutmakta fayda vardır. Pike takımında büyük dantellerinde olması insanları rahatsız edecek bir görselliğin oluşmasına neden olabilir. Bu sebepten dolayı pike takımı dantel ölçülerinde dışarıdan yardım almanız sizin için büyük avantajlar sağlayabilir.



Pike takımı dantel ölçülerinde dikkatli ve özenli davranmanız uyku düzeninizi bile etkileyebilir. Yastık için ürettiğiniz dantelleri yastığın ortasına koyduğunuz takdirde sizi rahatsız edecektir. O yüzden dantel örneklerini yastıkların üst kısmında kullanmanız gerekir. Artık yatakların genellikle bazalardan oluşması nedeniyle çarşaflara dantel örnekleri eklerken yatağın boyutlarını da göz önüne almalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder