Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Sünnet Yatakları

29 Haziran 2012 Cuma

Sünnet Yatakları

Bizim için önemi oldukça çok olan sünnet merasiminin olmazsa olmazlarından birisi sünnet yataklarıdır. Farklı dekorasyon yapısı ile herkesin ilgisini çeken bu yataklar geçmişimizden bugüne kadar devam eden bir geleneği simgelemektedir. Tüm merasim boyunca odak noktası olan bu yatakların dekorasyonları da oldukça önemlidir. Düz bir yatak yerine çeşitli aksesuarlar ile süslenen bu yataklara cibinlik adı verilen tül modeli de yerleştirilmektedir. Oldukça şık ve ihtişamlı duran bu yataklarda çocukların eğlenebilmesi için oyuncaklardan oluşan süslemelerde yapılmaktadır. Yatakta bulunan çarşaf ve yastıklar ise ayrı görsellikler taşımaktadır. Farklı dantel ve el işi işlemelerinden oluşan bu modeller sünnet yataklarının ince ayrıntılarından biridir.



Duruşu ile adeta padişah yataklarını andıran sünnet yatakları tamamen insanların kendi zevklerine göre dekore edilmektedir. Yatakların tüm köşelerine uzun bir direk koyarak yatağın tepesine kadar perdeleme yapılmaktadır. Tavana bağlanan bir kanca üzerine yatağın köşelerinden gelen perdeleri birleştirerek cibinlik modelini oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz cibinlik modelinin içerisini çeşitli folyo modelleri ile süsleyerek eğlenceli görünüme sahip bir sünnet yatağı modelini oluşturabilirsiniz. Genellikle yatağın köşelerinin folyolardan oluşmasını tercih edenler, ufak aydınlatma ürünleri kullanarak daha canlı bir ortam yaratmayı hedeflemektedir.



Sünnet yataklarının en önemli parça olan pike takımları, sünnet yatağının duruşun en iyi şekilde gösteren unsurdur. Bu sebepten dolayı her ne kadar dış görselliğe önem verilse de sünnet yatağında kullanılacak pike takımlarına da gerekli özen gösterilmektedir. Dantelli modeller sünnet yataklarında en çok tercih edilen modeldir. Bu modellerin genellikle mavi ve kırmızı olmasını tercih eden aileler, çocuklarına unutamayacakları anılar yaşatmak için sünnet merasimine de oldukça fazla önem vermektedir.



Açık havada yapılan sünnet düğünlerinde, insanların sünnet yatağı olarak en çok tercih ettiği model balonlar ile süslenmiş sünnet yataklarıdır. Çocukların en gözde oyuncaklarında biri olan balonlar sünnet düğünlerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Sünnet yatağı dekorasyonu yapan aileler her ne kadar şıklık ve görselliğe önem verse de aslında en çok dikkat etmesi gereken nokta yatağın konforu ve çocukların rahat bir yatağa sahip olabilmesidir.

Aranan Kelimeler

sünnet yatakları, sünnet yatağı modelleri, sünnet yatağı, sünnet yatakları modelleri

0 yorum:

Yorum Gönder