Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Çocuk Odası Boyama

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Çocuk Odası Boyama

Günümüzde çocuk odalarına verilen değer giderek artmaktadır. Artık aileler sadece evin dekorasyonuna değil aynı zamanda çocuk odalarına da gerekli ilgiyi göstermektedir. Çocuk odalarında genellikle eğlenceli tasarımlar kullanmayı tercih eden ailelerin en gözde tercihi çocuk odası boyamalarıdır. Birbirinden farklı ve eğlenceli modeller ile ailelerin karşısına çıkan çocuk odası boyamaları yeni trendlerden biri olma yolunda ilerlemektedir.

Çocuk odası boyamada artık eskisi gibi tek renk kullanılmamaktadır. Yeni moda çocuk odalarının duvar boyaları daha eğlenceli tasarımlardan oluşmaktadır. Genellikle bir oyuncak ya da hayvan deseni ile boyanan çocuk odaları günümüz çocuklarının en sevdiği yerler arasındadır. Çocuk odalarının bu tarz desenler ile boyanması çocukların odalarında daha neşeli vakitler geçirmesini sağlamaktadır. Çocuk odası boyaması yaparken en çok tercih edilen modellerden biriside çocukların en sevdikleri çizgi film kahramanlarının duvarları süslemesidir. Çocuğunuzun en çok sevdiği çizgi film karakteri ile yaptığınız bir çocuk odası boyaması çocuğunuz tarafından da çok beğenilecektir. Bu şekilde çocuklarınızın odalarında daha çok vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz.


Çocuk odası boyamalarında çizgi film karakterleri kadar çok tercih edilen bir diğer boyama türleri de doğa resimleridir. Çocuğunuzun odasını doğa desenleri ile boyayarak daha ferah ve eğlenceli bir ortam yaratabilirsiniz. Doğa resimlerinin yanı sıra çocuk odaları boyamasında tercih edilen bir diğer türde gökyüzüdür. Odanın tavanını gökyüzü tarzında boyamak çocukların geceleri daha rahat vakit geçirmelerini ve uyumalarını sağlayabilir.


Bu dekorasyonları yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan birisi çocuğunuzun hoşlandığı şeylere göre boyama yapmanız daha kullanışlı olacaktır. Çocuğunuzun sevmedi tarzda boyama yaparak çocuğunuzun odada daha az vakit geçirmesine yol açarken çocuğun odada rahat edememesine de sebep olabilir. O yüzden çocuk odası boyaması yaparken son derece özenli olunmasında fayda var. Bu şekilde boyama yaparak daha verimli ve uzun ömürlü çocuk odalarına sahip olabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer unsurda eğer okul çağında bir çocuğunuz varsa eğer boyama yaparken ortaya çıkardığınız desenler çocuğunuzun ders çalışırken dikkatini dağıtmaması gerekmektedir. Ufak çocukların kaldığı odalarda ise mümkün oldukça daha renkli ve eğlenceli boyamalar yapmakta fayda vardır.

0 yorum:

Yorum Gönder