Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: En Gözde Duvar Boyası Renkleri

8 Temmuz 2012 Pazar

En Gözde Duvar Boyası Renkleri

Yeni çıkan duvar boyaları ile artık insanlar evlerinde ya da işyerlerinde dilediği renkteki duvarlara sahip olabilmekte ve istediği dekorasyonu rahatlıkla kendi zevklerine göre gerçekleştirebilmektedir. Özellikle değişik renk tonlarını kullanarak farklı bir hava yakalamak isteyenler için oldukça uygun olan yeni çıkan duvar boyaları ile insanlar istedikleri dekorasyona bu renkleri kullanarak kolay bir şekilde ulaşabilmektedir.


Duvar Boyası Renkleri
İnsanlar bazı yaşam alanlarında duvar boyası renklerini seçerken insan psikolojisinin etkileneceği renkleri de göz önüne almaktadır. Örneğin okullarda mavi ve beyaz renklerinin kullanılması, anaokulu gibi yerlerde daha eğlenceli ve parlak renklerin kullanılması insanların duvar boyası seçiminde dikkat ettiği bir diğer noktalardan birisidir. Eğlenceli ortamlarda açık renk kullanmakta fayda vardır. Açık renk tonları ile dekoratif bütünlüğü yakalamanız daha kolay olacaktır. Özellikle eşyaların ve aksesuarların uyumunu açık renk tonları ile daha kolay sağlayabilirsiniz.


En gözde duvar boyası renkleri arasında yer alan açık renkteki tonlar hemen hemen her ortama uyum sağlayabildiği için insanların duvar boyası seçiminde en çok tercih ettiği ürünler arasında yer almaktadır. Bu renk tonlarının en büyük avantajlarından birisi hem bulunduğu ortamı aydınlatmakta hem de dekorasyon açısından her türlü ortama uyum sağlayabilmesidir. Duvar boyası renkleri seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan birisi oluşturmak istediğiniz dekoratif ortamı renk tonları ve kullanacağınız eşyalar ile bir bütün şeklinde düşünmelisiniz. Dekorasyon yaparken ortamdaki her nesneyi bütün şeklinde değerlendirmeli ve o şekilde dekorasyonunuza yön vermelisiniz.



İnsanların duvar boyası renkleri seçiminde en çok özen gösterdiği konulardan biriside duvar boyasının silinebilir olmasıdır. Özellikle iş yerlerinde yoğun çalışma temposu ve ortamın sürekli temiz olması için duvar boylarının silinebilir olması insanların en çok dikkat ettiği konulardan birisidir. O yüzden duvar boyası seçerken seçilen boya türünün silinebilir olması ve fazla kir tutması insanların en çok tercih ettiği boya türleri arasında yer almaktadır. Yeni çıkan boya türlerinin bu yönden insanların isteklerine cevap verebilmesi dekorasyon yapmak isteyenlerin boya seçiminde büyük yardımcısı olmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder