Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: İç Dekorasyon

8 Temmuz 2012 Pazar

İç Dekorasyon

İnsanların ev ve iş yerlerinde dekorasyona önem vermesi ile farklı boyutlara ulaşan iç dekorasyon dünyasında yeni ürünlerin de çıkması ile birlikte artık farklı boyutlara ulaşmaktadır. Özellikle evlerin salonlarında tercih edilen bu dekorasyon modeli insanların günümüzde özen gösterdiği noktalardan biri haline gelmektedir. İç dekorasyon denilince ilk akla gelen her ne kadar salon dekorasyonu olsa da iş yerlerinde de oldukça sık bir şekilde tercih edilmeye başlamıştır.

Günümüzde evlerde tercih edilen iç dekorasyon modelinde insanların en çok tercih ettiği model şık oturma grupları ve çeşitli elektronik eşyaların bir arada bulunduğu salonlardır. İç dekorasyonda eşyaların yanı sıra duvar ve zemin dekorasyonunda önemini bilen insanlar, evlerinde oluşturmak istediği iç dekorasyon modelinde günümüzde en çok duvar kağıdı ile kaplı duvar modelleri ve şık parke modelleri ile dekore edilmiş zemin kaplama gelmektedir. İç dekorasyonda dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi duvar ve zemin dekorasyonunun birbirine uygun olması gerekmektedir.

İç Dekorasyon



Sadece evin salonunda değil odalardan mutfak ve banyolara kadar geniş bir alanı kapsayan iç dekorasyonda önemli unsurlardan biri olan duvar ve zemin kaplamada evin bir bütün şeklinde düşünülmesi ile birlikte evin her yerinde aynı modelin uygulanmasında yarar vardır. Bu şekilde evinizde oluşturmak istediğiniz dekoratif bütünlüğü sağlayabilir ve dekorasyonunuza dilediğiniz yönü verebilirsiniz. Kendi zevklerinize göre dekore etmek istediğiniz mekanda öncelikle kullanılabilir alanların durumuna dikkat etmelisiniz. İç dekorasyon yapılırken mümkün olduğunca kullanılabilir alanları daraltmamalısınız.



İç dekorasyonda insanların en çok ilgisini çeken salon dekorasyonu modeli olarak şömine, kitaplık ve ev sinema sistemlerinin olduğu ayrı ayrı modeller yer almaktadır. Evlerinde alanları müsait olanlar için en gözde iç dekorasyon modeli olarak salonda bir şöminenin olduğu dekorasyon modelini önerebiliriz. Daha çok sadelikten hoşlananlar için salonda kütüphane ve dinlenme alanlarının olduğu bir diğer iç dekorasyon modeli gayet uygun olacaktır. Daha çok teknolojiye merak saranlar için en ideal iç dekorasyon modeli LED tv lerin, ev sinema sistemlerinin bulunduğu salon dekorasyonlarını gösterebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder