Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Yangın Kapıları

8 Temmuz 2012 Pazar

Yangın Kapıları

Yangın kapıları günümüzde iş yerlerinde ve binalarda zorunlu hale gelmesi sonucu artık insanlar bu kapılarında dekoratif olmasına özen göstermeye başlamıştır. Klasik düz demir kapılar yerine daha canlı renk ve modellerden oluşan yangın kapılarını kullanmayı tercih etmektedirler. Yeni çıkan yangın kapıları ile artık binaların ve iş yerlerinin koridorları daha farklı boyutlara taşınmaktadır. Görsellik açısından oldukça şık duran ve yangın kapısı olduğu pek de belli olmayan bu yeni kapılar insanların severek kullandığı zorunlu eşyalar arasında en gözde modeller olarak yansımaktadır.


Bu kapıların tipleri hemen hemen aynı olsa da renk olarak birbirinden farklı renk tonlarını kullanarak bulundukları ortama farklı bir hava katmaktadır. Özellikle açık renkteki yangın kapıları insanların bina içi dekorasyonda en çok tercih ettiği modeller arasında yer almaktadır. Tek ve çift kapılı olmak üzere genelde iki çeşit olan yangın kapıları kullanılacakları yerin alanına ve insan durumuna göre farklılıklar göstermektedir. Büyük holdinglerde ve alış veriş merkezlerinde yoğun insan kalabalığı göz önüne alındığında daha büyük yangın kapıları kullanılmaktadır. Görsellikten çok kullanışlığı önemli olan yangın kapıları insan hayatını etkilediği için en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri olmaktadır.


Yeni çıkan yangın kapıları her ne kadar dekorasyona yönelik olsa da kullanılan malzeme açısından yangını önlemek için uygun yapı malzemelerinden yapılmaktadır. Yeni çıkan yangın kapılar genellikle çelikten yapılmaktadır. Oldukça sağlam olan bu madde ile yapılan yangın kapıları daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Çelik yangın kapıların dayanaklı olmasının yanı sıra üzerinde kullanılan dekoratif çizgiler sayesinde daha kullanışlı bir hal almaktadır.



Okullar, hastaneler, alış veriş merkezleri, sinema, tiyatro gibi insanların yoğun olduğu bölgelerde kesinlikle olması gerek yangın kapıları, zorunlu olması yüzünden bazı yerlerde görselliğin bozulmasına neden olmaktadır. Bunu dikkate alan üreticiler de artık ürettikleri yangın kapılarını daha dekoratif modeller ile insanlarla buluşturmayı hedeflemektedir. Yeni çıkan dekoratif yangın kapıları çoğu insan tarafından fark edilememektedir. Bunun nedeni eskiden kullanılan demir kapılar yerine içinde daha sağlam malzeme bulunan ve dışı dekoratif özellikler taşıyan yangın kapılarının olmasıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder