Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Çocuk ve Bebek Odası İçin İpuçları

29 Haziran 2012 Cuma

Çocuk ve Bebek Odası İçin İpuçları

Çocuk ve bebek odasını en iyi şekilde hazırlamak isteyen aileleri için bazı ipuçları vererek mümkün olduğunca en iyi dekorasyon modelini oluşmalarını sağlıyoruz. Ufak ipuçları sayesinde çocuk odalarında muhteşem havalar yakalayabilen aileler püf noktalara dikkat ederek çocukları için en iyi ortamı oluşturabilmektedir. Çocuk ve bebek odası dekorasyonu oluştururken öncelikle çocukların sağlığına dikkat edilmelidir. Oda dekorasyonuna duvarlardan başlamayı tercih eden aileler, duvar boyası seçimi yaparken sağlıklı ürünler kullanmaya özen göstermelidir. Boyaların içinde bulunan bazı maddeler çocuklara ciddi zararlar vermesi nedeniyle aileler boya seçiminde son derece dikkatli olmak zorundadır.

Bebek odaları

Bebek odası dekorasyonunda aksesuar ve oyuncakları sıkça kullanmayı tercih eden aileler yaptıkları bu seçimlerde bazen hata yapmaktadır. Bebeklerin oyuncakları yutması gibi ciddi sorunlar ortaya çıkması üzerine aileler oyuncak seçimi yaparken son derece özenle seçim yapmalıdır. Oyuncak ve aksesuar seçiminde yaş gruplarına göre oyuncak seçimi yapılması en sağlıklı seçenektir. Oyuncakların yanı sıra mobilya seçimi yaparken de bazı unsurların dikkate alınması gerekmektedir. Çocuk ve bebek odasında mobilya seçimi yaparken boya seçiminde olduğu gibi yine sağlık göz önüne alınmalıdır. Mobilyaların sağlıklı olmasının yanı sıra kullanışlı olması mobilya seçimindeki önemli unsurlardan biridir. Çocuk odası mobilyalarının kullanışlı olması ailelerin özen gösterdiği noktalardan birisidir. Dolap ve yatakların şık ve zarif görünümünün yanı sıra kullanışlı olması çocukların daha kullanışlı odalara sahip olabilmelerini sağlamaktadır.

Çocuk Odası


Çocuk ve bebek odası dekorasyonu oluştururken odaların havalandırılması göz önüne alınması gereken öncelikli noktalardan biridir. Çocuk odalarında en az bir pencerenin bulunması çocukların sağlığı açısından önemlidir. Bu pencereleri şık çocuk odası perde modelleri ile süsleyerek çocuk ve bebek odalarında son derece neşeli ortamlar oluşturabilirsiniz. Bu perde modelleri ile duvarların uyumunu sağladığınız takdirde bebek odasında son derece şık ortamlar oluşturabilirsiniz. Bu renk uyumlarına uygun tonlarda mobilya seçimi yaparak bebek ve çocuk odalarında dekoratif bütünlüğü sağlayabilirsiniz.

Çocuk ve Bebek Odası İçin İpuçları



Son zamanlarda herkesin ilgi odağı haline gelen araba şeklindeki çocuk yatakları günümüzde en kullanışlı ve eğlenceli çocuk odası modelleri arasında yer almaktadır. Sizde bu arabalı yatak odası modellerini tercih ederek hem kullanışlı çocuk odalarına sahip olabilir hem de son derece keyifli ortamlar yaratarak çocuklarınızın odasını birer eğlence merkezi haline getirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder