Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Dekorasyon Tarzları

19 Haziran 2012 Salı

Dekorasyon Tarzları

Evinizi dekore ederken uzman birilerinden faydalanma imkanına sahip değilseniz sitemizdeki dekorasyon tarzlarına ait bilgilerden ve bu tarzlara özgü görsellerden yararlanarak ruh halinizi en iyi yansıtan tarzı bulup asla pişman olmayacağınız bir huzura doğru gönlünüzce hazırlık yapabilirsiniz.

Modern
Sade olmasına rağmen modern terimi sizi şaşırtabilir. Modern tarz “dekorasyon” meraklılarından en çok genç neslin kulanmış olduğu tarzdır. Modern tarzda sadeliğin yanında çarpıcı odak noktaları kullanılır. En çok kullanılanlar, aksesuarda metal ve cam; kumaşta ise çoğunlukla deridir. Yapmanız gereken, renk temanızı belirledikten sonra bunlarla uyum gösteren aksesuarlar seçmenizdir. Dekoratif malzemeleri büyük tercih etmeniz bu tarzı tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca duvaklarlarda şık ve modern tarzda siyah beyaz fotoğraflar da kullanabilirsiniz.




Rustik

1950 yılında ortaya çıkan bu akım günümüzde de oldukça popüler Rustik dekorasyon tarzında. Köy yaşam tarzına yansıtan mobilyalarda doğalık ön planda olmakla birlikte sade seçimler tercih edilmelidir. Malzeme olarak ahşap kullanılır. Toprak renklerinin hakim olduğu bu “ev dekorasyonu” stilinde amaç köy hayatının doğalığını ve sıcaklığını yansıtmaktır. Bol işçilikli ve gösterişli dekordan hoşlananlar için rustik tarz hiç uygun değildir ve puf koltuklar bu stilde oldukça çok kullanılır.

Minimalizm
Bu mekanı anlatan en iyi iki kelime ferahlık ve sadeliktir. Amaç sade ve sıcak bir atmosfer oluşturmaktır. Genellikle kullanılan renk beyazdır. Bazen siyah nötr renklerde kullanılır. Aksesuarlar seçiminde ferahlığı engelleyecek, fazlalık yapacak unsurlara yer verilmez. Amaç sadeliği korumak ve abartıyı engellemektir. “Mobilya dekorasyonu” seçiminde basit ve düz çizgiden ayrılmayın aydınlatma bu tarzda oldukça önemlidir. Genelde yerden aydınlatma kullanılır. Halı seçiminiz ise açık krem tonlarda olabilir.


Klasik

Klasik tarzın rengi krem, bej, kemik beyazı gibi natürel renklerdir. Klasik tarzı beğenen insanlar genelde işçilik sever. Konsollar bu incelikli işçiliklerin başında gelir. Püskül, saçak, nakışlar bu tarzda sık kullanılan ayrıntılardır. Aksesuarların seçimlerinin genelde eşli olması da simetrik görümün önemini yansıtır. Genelde taftadan perdeler kullanılır.



Country

Bu tarz, rahatlığına düşkün kişiler için en uygun tarzdır. Nedeni ise büyük ve hacimli koltuklar kullanılır. Genelde küçük bir köşede, mavi ve beyaz renkler kullanılmakla birlikte kumaşlar kotondur. Dokularda çiçekli, çizgili, ekose yoğun kullanılır. Aksesuarlarda ise ahşap ve seramik kullanılır fakat ahşabı beyaz renge boyadığınız zaman country tarzını yakalamanız mümkün. Dilerseniz duvarda büyük portrelere yer verebilirsiniz. Zeminde ise bakımı rahat olan doğal taş ya da ham parke tercih edebilirsiniz.


Asya

Batı ve doğu etkileyici sentezinden oluşur. Sadeliği ve huzuru yansıtmak için göz yoran fazla kalabalık bir ortamdan uzak olmanız şart. Asya evleri oldukça şık olmasına rağmen sadeliğin yanında kalite de ön plandadır. Asya tarzını oluşturmak için duvar ve aksesuarlarda dore rengini seçmelisiniz. Japon tarzında kullanılan renklerin başında kahverengi, bronz ve gri tonları gelir. Çin mekanlarında ise koyu kırmızı en çok kullanılan renktir. Mobilya seçiminde lake ahşap kullanılmaktadır. Perde yerine jaluzi veya stor, seçimleriniz bambu olmalıdır. Son olarak Asya tarzının olmazsa olmazı paravanlardır. Paravan kullanarak hem odayı bölerek kullanım aranı yaratır, hem de dekoratif şık bir alan oluşturabilirsiniz.



Art-Deco

Art Deco mobilyalarda bütünlük oldukça önemlidir. Duvardan zemine kadar uyumu yakalamanız gereken bu tarzda mobilyalarda gümüş, sedef, parlak renkli ipek kumaşlar en çok kullanılan malzemelerdir. Desenlerde yaprak, çiçek, özellikle gül motiflerine yer verilir. Aynı zamanda mobilyaların ahşap bölümlerinde Fovizm akımından etkilenilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder