Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Asma Tavan Modelleri

8 Temmuz 2012 Pazar

Asma Tavan Modelleri

İç dekorasyonun en gözde ürünlerinden biriside asma tavan modelleridir. Tavan dekorasyonu için en çok tercih edilen bu yapı ürünleri usta işçilik ile yapıldığı zaman ev ve iş yerlerinde farklı bir hava yakalamanızı sağlayacaktır. Kullanımı oldukça basit olan asma tavanları dilediğiniz renk ve modele göre yaptırarak dilediğiniz gibi dekorasyon yapabilirsiniz. Tavanlarda eski düz beyaz görünüm yerine yeni asma tavan modellerinden kullanarak evinizde farklı bir dekorasyon havası oluşturabilirsiniz.

Asma Tavan Modelleri


Asma tavan modellerinin en büyük artılarından birisi dilediğiniz şekilde kullanabilmenizdir. Asma tavanın içine dilediğiniz gibi ışıklandırma yaparak oldukça şık görüntüler elde edebilirsiniz. Farklı kesim ve modern çizgilere sahip olan asma yavan modellerinin maliyet açısından düşük olması insanların iç dekorasyonda bu modeli kullanmasını sağlamaktadır. Yüksek maliyetler yerine evin tavanına asma tavan modellerinden birini yerleştirerek dilediğiniz dekoratif bütünlüğe sahip olabilirsiniz. Asma tavanları alçıpan ve metal olmak üzere iki modele ayırabiliriz. Metal asma tavanların alçıpana göre avantajlarından birisi sürekli bakım yapmaya boyamaya gerek yoktur. Alçıpan asma tavanlara ise kullanılan yere göre yıllık bakım yapmak gerekmektedir.



Alçıpan asma tavan modelleri kir tuttuğu için bakım yapılması, tavanın duruma göre sürekli boyanması gerekmektedir. Bir dezavantaj olarak görebileceğimiz bu yöne ile insanların uzak durduğu alçıpan asma tavanların diğer asma tavan modellerine göre artıları da mevcuttur. Alçıpan asma tavan modellerinin istenilen şekli ve rengi alması en büyük avantajlarından biri olup insanların bu modele yönelmesini sağlamaktadır. Bu model ile insanlar evlerinde oluşturmak istediği dekorasyonu asma tavanın üzerine yansıtacağı çizgiler sayesinde tamamlayabilmektedir.



Metal asma tavan modelleri daha çok iş yerlerinde, okul ve hastanelerde kullanılmaktadır. Evlerde alçıpan asma tavan kullanımı daha şık olacağı için evlerde pek fazla tercih edilmeyen metal asma tavanların dışarıda kullanılmasının bir diğer nedeni de sağlam ve uzun ömürlü olmasıdır. Sürekli bakım ve onarım gerektirmeyen bu modeller kullanıldığı yerlerde uzun sürelerce kalabilmesi ile hem dekorasyona katkı sağlamakta hem de maliyet açısından insanlara yardımcı olmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder