Ev Dekorasyonu | Ev Tasarımı: Kartonpiyer ve Asma Tavan Modelleri

8 Temmuz 2012 Pazar

Kartonpiyer ve Asma Tavan Modelleri

Dekorasyonda önemli bir yeri olan kartonpiyer ve asma tavan uygulamaları özellikle geniş mekanlar da daha çok tercih ediliyor olsa da dar mekanlarda da uygulanan projelerde dekorasyona kattığı estetik göz ardı edilemez. Günümüzde alçı, iplik lifleri ve suyun birleşiminden oluşan alçıpan ile gerçekleştirilen Kartonpiyer, özellikle salon uygulamalarında kemer, tavan göbeği ve kenarları ile birlikte en çok perde önlerinde tercih edilmektedir
Asma Tavan Modelleri

Perde Kornij görüntüsünü saklamak amacı ile kenarlarda uygulanan kartonpiyer, tavan göbeğinde de gerçekleştirilmiş böylece kullanılan avize ön plana çıkarak vurgulanmak istenmiştir.

Asma Tavan Modelleri

Kartonpiyer uygulamaları Asma Tavan ile birlikte oldukça sık kullanılmaktadır. Alçıpan orjinalinde beyazdır ancak uygulama sonrasında yağlıboya ile renklendirilebilmektedir. Bu da dekorasyonda istediğimiz renk ve tasarımı uygulama kolaylığı sağlamaktadır. Kullanım tercihinin artması ile birlikte kartonpiyer ve asma tavan modellerinde kullanılan alçıpan günüzmüzde konut ömründen daha uzun bir ömüre sahiptir.


Asma tavan uygulamaları daha çok düzgün bir tavan görüntüsünün olmadığı geniş alanlarda kullanılıyor olsa da güvenlik, ses ve aydınlatma sistemlerinin gizlenerek dekore edilmesinde tercih edilmektedir. Kartonpiyer arasında gizlenen aydınlatma sistemleri, mekana gizli ışık kaynağı sağlayarak loş bir ortam yarattığı gibi hem ışığın direkt olarak göze gelip rahatsız etmesini hem de kablo ve görüntü kirliliğini önlemektedir.

Asma tavan uygulamalarında, mağaza, alışveriş merkezi gibi çok geniş alanlarda metal asma tavanlar kulllanılmaktadır. Ev ve Ofis gibi daha dar alanlarda ise uygulama kolaylığı ve maliyeti açısından alçıpan asma tavanlar tercih edilmektedir.

Kartonpiyer ve Asma Tavan Modellerinden birini seçerek, salonunuzun, yatak odanızın, banyo ya da mutfağınızın tavanlarını dekore edebilir, gizli ışıklandırma sistemleri kullanarak istediğiniz atmosferi yaratabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder